9. Olimpijski festival dječjih vrtića

Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije organizirala je 9. olimpijski festival dječjih vrtića održan u četvrtak na stadionu čakovečkog SRC-a Mladost. Velik odaziv mališana iz cijelog Međimurja, kao i uvijek dosad, urodio je pravim sportskim spektaklom u kojem su se malci odmjeravali u nekoliko sportskih disciplina.
Djecu su s tribina bodrili roditelji, a na samom terenu početnu podršku dao im je naš srebrni olimpijac Filip Ude. Za kratke svečanosti otvaranja Olimpijskog festivala prigodno su se obratili dopredsjednik ZSUS-a MŽ Mato Kljajić, župan Ivica Perhoč i zamjenik gradonačelnika Čakovca Veselin Biševac, a potom su F. Ude i predstavnici prošlogodišnjeg ukupnog pobjednika – Dječjeg vrtića Fijolica iz Preloga, zajedno podigli olimpijski barjak.
Natjecanje je moglo početi, pa se gotovo osamsto djece iz dvadeset vrtića odmjerilo u trčanju na 50 i 100 metara, skoku u dalj, nogometu, bacanju loptice i štafeti – sve u konkurenciji djevojčica i dječaka. Koliko je borba za naslov najboljih bila napeta ilustrira krajnji rezultat prema kojem su mališani iz nedelišćanskog Dječjeg vrtića Zvončić ukupni pobjednici 9. olimpijskog festivala dječjih vrtića.
Ukupno su osvojili 239 bodova, a za samo pola boda – 238,5 – “kraći” su ostali klinci iz preloške Fijolice, vrtića kojem je time prekinuta trogodišnja dominacija na Festivalu. Također, za samo pola boda razlike – 238, za vrat su drugoplasiranima puhala djeca iz Dječjeg vrtića Ftiček iz Donjeg Kraljevca.
Čestitke svima!
Ne treba dvojiti, svi su pobjednici. Okupiti tako velik broj djece na jednom mjestu, priuštiti im sklad zdravog tijela, duha i sportskog fer pleja, velik je organizacijski zahvat u koji se nesebično svake godine uključuju članovi Zbora atletskih sudaca, ujedno članovi Atletskog kluba Međimurje. Oni su svojim angažmanom pomogli provedbu manifestacije i valorizaciju rezultata.
Poredak dječjih vrtića od četvrte pozicije nadalje je sljedeći: Maslačak Mursko Središće, Vjeverica Čakovec, Loptica Čakovec – Medo Orehovica i Lavić Sv. Đurđ (zajednički nastup), Fijolica II. Prelog, Žibeki Čakovec, Brezje i Pribislavec (zajed. nastup), Cipelica Čakovec, Potočnica Mala Subotica, Dječja mašta Čakovec, Smješko Vratišinec i Srčeko Sv. Martin na Muri (zajed. nastup), Pahuljica M. Središće i Sunčeko Selnica (zajed. nastup), Maslačak Čakovec i Pčelice Ivanovec (zajed. nastup), Stonoga N.S. Rok i Mrav Mačkovec (zajed. nastup), Krijesnice Čakovec i Zvjezdice Šandorovec (zajed. nastup), Cipelica Čakovec, Strahoninec i zaključno – Cvrčak Čakovec.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2872