Pravila privatnosti

Politika privatnosti Dječji Vrtić Loptica

1.    UVODNE ODREDBE

Poštujemo vašu privatnost i zato su vaši podaci kod nas sigurni.

Vlasnik ovih web stranica je Ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje Dječji vrtić Loptica.

Vaši podaci obrađivat će se u svrhu slanja informacija o našim ponudama, novostima i događanjima, te u svim porukama elektroničke pošte imate mogućnost odjave s liste primatelja.

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka EU 2016/679 (GDPR) i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka na vaš zahtjev omogućit će vam se pristup podacima kao i eventualni ispravak istih.

Zaštita vaših osobnih podataka znači da:

  • nikada nećemo zloupotrijebiti vaše osobne podatke na bilo koji način
  • vaš kontakt i osobne podatke nećemo nikada dati bilo kojoj trećoj strani
  • vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo uz vašu dozvolu
  • bilo kada se možete odjaviti iz bilo koje od naših email lista.

 

Sve naše online aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakon o elektroničkom poslovanju, itd.). 

 

Dječji vrtić Loptica se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima klijenata/korisnika, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o klijentima/korisnicima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza, informira korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Dječji vrtić Loptica i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Dječji vrtić Loptica. Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. Dječji vrtić Loptica ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Dječji vrtić Loptica se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija.

Dječji vrtić Loptica ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web stranice ili propusta djelatnika Dječji vrtić Loptica.

2.    NAŠI STAVOVI  O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI PODATAKA

  • Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava
  • Imamo dužnost voditi brigu za korisnike i njihove podatke
  • Podaci su odgovornost, oni trebaju biti prikupljeni i obrađeni samo kada je  to zbilja neophodno
  • Ne volimo i ne podržavamo SPAM, kao ni vi!
  • Nikad nećemo prodavati, iznajmljivati ili na drugi način distribuirati ili javno objavljivati vaše osobne podatke

 

3.    RELEVANTNI PRAVNI OKVIR

Zajedno s našim poslovnim i internim računalnim sustavima, ova je web stranica osmišljena u skladu sa sljedećim nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

Sukladnost ove web stranice gore navedenim zakonskim propisima vjerojatno znači da je ta web stranica sukladna sa zakonima o zaštiti podataka i privatnosti korisnika koje su postavile i mnoge druge zemlje. Ako niste sigurni je li ta web lokacija u skladu s posebnom zakonskom regulativom o zaštiti podataka i zakonima o zaštiti podataka u vašoj domovini, obratite se imenovanoj kontakt osobi za zaštitu podataka.

4.     OSOBNE INFORMACIJE KOJE SE PRIKUPLJAJU I ZAŠTO SE PRIKUPLJAJU

Ova web stranica prikuplja i koristi osobne podatke iz sljedećih razloga:

a.     Praćenje posjeta web lokaciji

Kao i većina web stranica, ova web lokacija upotrebljava Google Analytics (GA) za praćenje interakcije korisnika. Koristimo ove podatke kako bismo utvrdili broj ljudi koji upotrebljavaju našu web stranicu kako bismo bolje razumjeli kako pronalaze i upotrebljavaju našu web stranicu i da vidimo njihovo putovanje kroz web stranicu.

Iako GA bilježi podatke kao što su vaša geografska lokacija, vaš uređaj, internetski preglednik i operativni sustav, nijedan od tih podataka ne može vas osobno identificirati. GA također bilježi IP adresu računala koja bi se mogla koristiti za osobnu identifikaciju, ali Google nam ne daje pristup tome. Google smatramo obrađivačem podataka treće strane.

GA upotrebljava kolačiće, a detalje o njima možete pronaći na Googleovim vodičima za razvojne programere. Naša web stranica koristi implementaciju analytics.js GA.

Onemogućavanje kolačića na vašem internetskom pregledniku zaustavit će GA da prati bilo koji dio vašeg posjeta bilo kojem dijelu ove web stranice.

b.     Email adresa za kontakt

Ukoliko nas odlučite kontaktirati putem email adrese za kontakt, niti jedan od podataka koje isporučujete neće biti pohranjen na ovoj web stranici i neće biti prenesen / obrađen od strane bilo kojeg od trećih strana obrađivača podataka. Umjesto toga podaci će se prikupljati u e-pošti i bit će nam poslani putem Simple Mail Transfer Protokola (SMTP). Naši SMTP poslužitelji zaštićeni su TLS-om (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta. Sadržaj e-pošte dešifriraju naša lokalna računala i uređaji.

c.     Newsletter

Ako se odlučite prijaviti na našu newsletter listu, email adresa koju nam pošaljete prosljeđuje se softverskoj platformi koja nam pruža usluge e-mail marketinga. Email adresa koju šaljete neće biti pohranjena u vlastitoj bazi podataka ili na nekom od naših internih računalnih sustava.

Vaša adresa e-pošte ostaje unutar baze podataka navedene platforme dokle god nastavljamo koristiti usluge te platforme za email marketing ili dok ne zatražite odjavu s newsletter liste. To možete učiniti tako što ćete otkazati pretplatu pomoću linkova za otkazivanje pretplate koji se nalaze u svim newsletterima koje vam šaljemo ili tako da zatražite odjavu putem kontakt email adrese.

Ako ste mlađi od 16 godina, morate dobiti pristanak roditelja prije nego što se prijavite na naš newsletter.

 

5.    PARTNERSKE FIRME KOJE OBRAĐUJU PODATKE (TREĆE OSOBE)

Koristimo određeni broj usluga poslovnih partnera za obradu osobnih podataka u naše ime. Ove firme su pažljivo odabrane i sve su u skladu s propisima navedenim u članku 28 Uredbe GDPR.

 

6.    ROK POHRANE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Prethodno navedene podatke obrađujemo tijekom trajanja našeg poslovnog odnosa i pohranjujemo do ispunjenja svrhe njihova prikupljanja.

S obzirom na zakonske obveze vaše osobne podatke zadržavamo u skladu s našim opravdanim legitimnim interesom u narednom razdoblju. To znači da ćemo izbrisati Vaše osobne podatke kada ti podaci više neće biti potrebni za poslovni odnos s vama kao korisnikom.

 

7.    SIGURNOST VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Primijenili smo prikladne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od gubitka, krađe, nezakonitog pristupa ili sličnih incidenata. Broj osoba s pristupom Vašim osobnim podacima je ograničen i samo će ovlašteni zaposlenici imati pristup Vašim osobnim podacima.

Dječji vrtić Loptica ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje osobne podatke korisnika internetskih stranica trećim stranama i štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa.

 

8.    PRAVA ISPITANIKA I NAČIN OSTVARIVANJA PRAVA

Dječji vrtić Loptica poštuje pravo na privatnost, podatke prikuplja i obrađuje samo uz postojanje zakonitih osnova obrade te ispitanici u svakom trenutku zadržavaju određena prava u odnosu na obrade njihovih podataka.

Ispitanici imaju sljedeća prava:

Pravo na pristup podacima – ispitanik ima pravo dobiti potvrdu o svim podacima koji su o njemu prikupljeni.

Pravo na ispravak – ispitanik ima pravo na ispravak netočnih osobnih podataka.

Pravo na brisanje – ispitanik ima pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose.

Pravo na ograničenje obrade – ispitanik ima pravo na ograničenje obrade.

Pravo na prijenos podataka – ispitanik ima pravo da osobne podatke koji su u strojno čitljivom formatu prenese drugom voditelju obrade.

Pravo na prigovor – ispitanik ima pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka.

Ispitanik ima pravo u svakom trenutku zahtijevati realizaciju bilo kojeg od gore navedenih prava.

 

U slučaju da želite saznati više o tome koje podatke pohranjujemo te na koje načine, ili bilo što vezano uz zaštitu osobnih podataka slobodno nas kontaktirajte na info@djecjivrticloptica.hr

 

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

Ukoliko kao ispitanik smatrate da je obrada osobnih podataka koju provodimo protivna propisima o zaštiti osobnih podataka, možete nam se obratiti putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici ili poslati e-poštu na info@djecjivrticloptica.hr

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

Svoj prigovor također možete uputiti i nadzornom tijelu – Agencija za zaštitu osobnih podataka, Zagreb, Selska cesta 136, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

9.    POVREDA PODATAKA

U slučaju kršenja privatnosti podataka ili narušavanja integriteta podataka unutar naše ili baze nekog od naših ugovorenih partnera obavijestiti ćemo nadležna tijela, te sve relevantne osobe u roku 72 sata od nastalog prekršaja, ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da se može otkriti identitet vlasnika podataka.

 

10. UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Izjava o privatnosti se može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavom na ovoj stranici, te izmjene stupaju na snagu po samoj objavi na stranici. Iz istoga razloga molimo korisnike odnosno ispitanike da periodično provjere stranicu o potencijalnim izmjenama jer neće biti eksplicitno obaviješteni o promjenama.

Ova Izjava o privatnosti stupa na snagu i primjenjuje se od dana 25.05.2018. godine. Izjava o privatnosti bit će predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju ćemo postaviti na ovu internetsku stranicu.

11. OBAVIJEST O PROVJERI PODATAKA

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka Uredba (EU) 2016/679 obaviješteni smo da vrtić temeljem svog legitimnog interesa u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora o ostvarivanju odgovarajućeg programa predškolskog odgoja djeteta u vrtiću, može izvršiti provjeru sljedećih podataka:

  • podaci o rođenju djeteta uvidom u matice rođenih,
  • podaci o prebivalištu djeteta i ostalih članova zajedničkog kućanstva uvidom u evidencije prebivališta i boravišta građana

Privola se daje na ovom linku.

Posljednja revizija 30.03.2020.